Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

A sikeresebb pécsi női kosárlabdázásért

2018. 06. 18.

Fontos lépéseket tettek az érintettek annak érdekében, hogy a következő bajnokságtól sikeresebben, egységesebben, összehangoltabban képviseljék Pécs városát a női kosárlabda bajnokságban.
Három éves együttműködési megállapodást írt alá Pécs Megyei Jogú Város, a PEAC-PÉCS csapatát üzemeltető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. és a PINKK Pécsi 424-et irányító Mecsek-kosár Kft. vezetése. A megállapodás célja hogy újra erős, ütőképes, gazdaságilag versenyképes csapata legyen a pécsi női kosárlabdázásnak, és a kiváló infrastruktúrával rendelkező pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról a jövőben kikerülő fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket az élvonalban. A jövőben a két csapat összehangolja majd a céljait annak érdekében, hogy a PEAC-PÉCS a lehető legjobb eredményt tudja elérni, a PINKK-Pécsi 424 pedig olyan stabil, első osztályú csapat maradjon, amely elsősorban értékes fejlődési pályát kínál az előbbre lépni akaró tehetségeknek.
Az együttműködés révén játékos-mozgásokra is sor kerül most is és a jövőben is: augusztustól a PEAC-PÉCS csapatában folytatja pályafutását Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra is, a PINKK két tapasztalt, rutinos ászával 3 évre szerződött a fekete-fehér klub. A PINKK NB I A. csoportos csapatában jut majd lehetőséghez Kozármislenyben a következő idényben kölcsönszerződéssel Szücs Réka és Szücs Lilla, akik eddig a PEAC-PÉCS-ben és az NB I B-ben induló PEAC-PÉCS-Pingvinek csapatának erősségei voltak.
A megállapodásban szerepel az is, hogy a két csapat – amely egyaránt indít NB I B-s csapatot is az új bajnokságban – a felkészülés során együttműködik egymással (közös edzőmeccsek, tornák szerepelnek a tervek között), egyeztet a sportszakembereinek képzéséről, szurkolói számára pedig lehetővé teszik egymás mérkőzéseire történő belépést közös bérlet kiadásával.
A PINKK-Pécsi 424 2018/19 NB1/A bajnokságban szereplő csapat játékoskeretének és edzői stábjának bejelentése hamarosan. Amatőr NB1-es csapatunk a PVSK Akadémiával szorosan együttműködve kerül versenyeztetésre.