Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Közönség, mosoly, siker

2014. 04. 10.

Hát elkezdődött... Nagyon vártuk már a rájátszást, hiszen az év során a legnagyobb gondossággal neveltük és ápoltuk a gyümölcsfánkat. Hol metszettünk, hol permeteztünk, közben pedig kijutott nekünk minden földi jóból. Napfény és jégverés, eső és aszály váltogatta egymást, de a gyümölcs beérett és eljött a szüret ideje. Az alsóbb ágakról teleszedtük az első kosarat, s amit megkóstoltunk belőle, az bizony finom volt...
Rég voltunk már ennyien a komlói Sportközpontban. A bemutatásnál pedig már érezni lehetett, hogy a hangulattal nem lesz gond. A mérkőzésen Iványi kezdte meg büntetőkkel a pontgyártást. A védekezésünk nem volt tökéletes a vendégek pedig minden helyezkedési hibát büntettek (2-7). Sarok és Őri triplájával aztán megérkezett a meccsbe a PINKK is. Lüktetett a játék és nem csak eredményes, de szép játékot is láthattunk. A negyed végjátékában Tomlinson szórt be egy hárompontost, amely külön élményszámba ment (18-15).
Kapaszkodott a vendéggárda a pécsi együttesbe, a szó mindkét értelmében. A fogásból kiszabadulva azonban, kettőzőt erővel tört előre a PINKK. Előbb Kennedy varázsolta el a győri védelmet és a közönséget, majd Ruják távoli kosarával már 11 ponttal vezettünk (33-22). A jó csapatjáték egyik tanúsága pedig az eredményjelző volt, mert az első félidő 9 pécsi szabálytalansága 9 játékos neve mellett gyűlt össze (41-29).
Közel 5 perces győri kosárszünetet kihasználva karneváli hangulatban 19 ponttal meglépett a PINKK (48-29). A biztos előny tudatában bátran cserélt Hernández és talán kicsit vissza is fogta a csapatát. A kiharcolt előny lassú olvadásnak indult, Diamant és Gambiraza pedig mindent megtett a győri csapat felzárkózásáért. Húzta a madzagot a PINKK edzői stábja a negyed végéig, a 30. percben azonban már a lélektani 10 pont alá csökkent a különbség. Őri hármasával azonban ezt a fordulópontot is visszavertük (53-42).
Ivanovic hármasával 8 pontra jött fel a győri csapat, amelyre Sarok válaszolt hasonlóképp, de ez volt az a pont, ahol az Eco módot kikapcsoltuk. Hármascserével az egyik legjobb ötösünkre váltottunk, a következő percek alaphangját pedig Iványi majd 8 méteres triplája adta meg. Varázsütésre zár alá került a gyűrűnk és másodpercről-másodpercre vettük el a vendégek kedvét a játékból. Igazi 424-es kosáreső hullt a pályán és tapsvihar tombolt a lelátón. Mire felocsúdtunk Sarok faulttal együtt dobott hármasából elértük a 30 pontos különbséget (78-47) és már csak két perc volt vissza a találkozóból. A végjátékra Szidi is pályára léphetett így végül mindenki játszhatott ezen az estén. A vége 78-52, az állás pedig 1-0.
A szombati folytatásra pedig mit is kívánhatnánk? Szüreteljünk tovább és töltsük meg a kosarat!