Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Európa Kupa G csoport előzetes magyarul (forrás:fibaeurope.com)

2013. 11. 06.

Az előzeteseket azzal zárjuk, hogy pillantást vetünk az utolsó csoportra a verseny ezen a héten induló rajtja előtt. Annak ellenére, hogy a Tarbes nem igazán szárnyalt a Francia Liga startján, jogosan tűzhetik ki célul, hogy az elsők között végezzenek ebben a csoportban, legalábbis, ha meglesz a megfelelő kémia és egyensúly a csapatban.
Miután nyáron leigazolták a Horvátország válogatott keretének tagját, Mirna Mazic-ot, a klub azóta további változtatásokat hajtott végre. Mazic-ot az ukrán Viktória Mircheva-ra cserélték, aki tavaly a Nantes Reze csapatával szerepelt az Európa Kupában.
A fő veszélyt a klubhoz egy szezon után visszatérő amerikai hátvéd, Alex Montgomery jelentheti, aki tavalyi csapatával a Sport Recife-vel megnyerte a brazil bajnokságot.
Egy másik fontos visszatérő Jovana Rad. A szerb bedobó azután érkezik vissza, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtott tavaly, beleértve a 13.1 meccsenkénti rekord pontátlagot az Európa Kupában.
Katelan Redmon is új szerzemény, aki a WNBA-ban is szerepelt és újabban Izraelben játszott.
A francia hátvéd Sylvie Gruszczynski, aki az Aix-en-Provance csapatát erősítette 10.1-es meccsenkénti pontátlaggal és 3.6 gólpasszal, szintén nagy ász a védvonalon. A mindig megbízható Joyce Cousseins-hez fog csatlakozni, akit még egy szezonra kölcsönadott a klubvezetőség.
Az MKB Ruzomberok menetelése súlyos csapást szenvedett, miután legjobb játékosuk Nadia Parker nemrégiben egy komoly sérülés miatt parkoló pályára kényszerült. A tavalyi szezon húzóemberének megoperálták a lábát, így vélhetően több hónapos kihagyás vár rá. Hiánya máris érezteti hatását a Közép-európai Ligában ahol a klub nagyon nehezen boldogul.
Stefanie Murphy is érkezik, aki az új vezetőedzővel Juraj Suja-val dolgozott tavaly a SKB Samorin csapatánál, és próbálja a dolgokat összefogni a gyűrű alatt. A fiatal svéd bedobó Josfin Vesterberg szintén a gyűrű alatt dolgozik majd, egy másik tehetséges svéd játékos Martina Staalvant irányításával, aki a BK Imos Brno csapatában szerzett euroligás tapasztalataival érkezik.
A szlovén hátvéd Katarina Ristic szintén szerepel a névsorban, míg a szlovák hármas Eva Kmetova, Dominika Baburova és Zuzana Breziano, akik mindhárman szerepeltek a 2013-as franciaországi Eurobasket küzdelmeiben, szintén visszatérnek.
A Wallonia Basket lehet az egyik legizgalmasabb és legkevésbé kiszámítható csapat, mivel amellett, hogy újak a versenyben, van néhány tehetséges fiatal játékosuk a rutinosabbak mellett. Az észt nemzeti válogatott Merie Anderson, igazán jó szerzeménynek tűnik. Csakúgy, mint Marjorie Carpreaux, aki a Bourge kötelékében szerzett euroligás tapasztalatokat.
Anete Steinberga 8 meccsenkénti pontátlagot és 6.3 lepattanót szerzett a litván nemzeti válogatottal az EuroBasket-en, így minden bizonnyal ő is egy erőssége a csapatnak. Jól működhet tandemben az amerikai Celeste Trahan-nal, aki a tavalyi szezonban a Kibirkstis Vilnius csapatában játszott.
Kim Mestdagh a belga nemzeti válogatott tagja volt tavaly, Emanuella Mayombo a belga ifi válogatottban remekelt, és figyeljünk az 1996-os születésű Julie Allemand-ra is, aki rendkívül tehetséges.
Végezetül a PINKK Pécsi 424-nek minden alapja megvan arra, hogy elhiggyék, jó benyomást tehetnek az első Európa Kupa szezonjukban különösen a spanyol vezetőedző Roberto Hernandez éber tekintetétől kísérve.
Minőségi játékost igazoltak a szerb center Tijana Ajdukovic személyében, aki csapatával az EuroBasket küzdelmeiben épp hogy alulmaradt az elődöntős gárdával szemben. A 15.5-ös meccsenkénti pontátlaggal rendelkező, Indiana államban végzett Aulani Sinclair lehet a csapat referenciajátékosa.
A harmadik nagy szerzemény belső poszton Louella Tomlinson, aki az ausztrál Dandenong Rangers, valamint az Olasz Ligában a Nápoly csapatában pattogtatott.
A szlovák hátvéd Janka Mincikova jelentős dobóerőt képviselhet a hátvédsoron. A legendás magyar irányító Iványi Dalma pedig még mindig képes elkápráztatni a szurkolókat.